Om

Jag har som handledare, gruppterapeut och pedagog hjälpt hundratals personer att hitta sina sätt att leda grupp. Genom ökad kunskap om grupper, ökad självkännedom och genom att träna, träna, träna ledarskap där de är.

Att vara i en välfungerande grupp kan kännas magiskt. Energigivande, kreativt och utvecklande. Jag vill att fler ska ha goda upplevelser av att vara och arbeta i grupp. Därför hjälper jag ledare och medarbetare att utvecklas i sina roller. När du som ledare har en teoretisk förståelse för gruppens psykologi och kan motivera det du gör, så får du ökat förtroende och du blir  mer fri att utforma ditt ledarskap på ett personligt och effektivt sätt.

Jag har alltid varit intresserad av grupper och ledarskap och som folkhögskollärare fick jag en massa erfarenhet av att leda vuxna människor. Men det var först när jag påbörjade min utbildning till gruppterapeut som min ledarskapsförmåga fick sig en skjuts. Jag fick en bättre förståelse för gruppens processer och för mig själv och min egen roll. Det gjorde mig tryggare, friare och mer nyfiken. Relationer är så viktiga och ändå får vi inte alltid den kunskap eller träning vi behöver i våra yrkesutbildningar. Att jag fortsatt att utbilda mig inom det beteendevetenskapliga området har varit så värdefullt för mig som ledare, också senare när jag började arbeta med marknadskommunikation och att leda olika utvecklingsprojekt.  

Jag är folkhögskollärare, gruppterapeut och utbildare. 1999 tog jag min folkhögskollärarexamen och arbetade 2001-2010 vid Jakobsbergs folkhögkola, på Allmän kurs och Skrivarverkstaden. Men har fortsatt att undervisa i olika sammanhang sedan dess. Jag har en master (MA) i psykodrama, en gruppterapeutisk metod som använder improviserad iscensättning av livsberättelser som verktyg. Jag har dryga tio års erfarenhet som projektledare och marknadskommunikatör, framför allt inom offentlig verksamhet.